Over de drumschool


 

Drumschool ZutphenLochem is ontstaan nadat het instrumentaal en vocaal onderwijs van Muzehof, Centrum voor de Kunsten door bezuinigingen werd getroffen. Het directe gevolg was ontslag voor alle docenten instrumentaal/vocaal onderwijs. Drumdocenten Martijn Fransen en Rene Engel besloten de handen ineen te slaan en de drumschool  op te richten.

Drumschool ZutphenLochem is  een drumschool voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het diverse aanbod loopt uiteen van individuele-, groeps- en samenspellessen tot cursussen en workshops voor jong en oud. De kwaliteit van de lessen wordt gewaarborgd  in de vorm van een ontwikkelt leertraject zodat de leerling een verantwoord en gedegen opleiding krijgt.

Drumschool ZutphenLochem heeft  een intensief samenwerkingsverband met het Muzecollectief en de Muzehof. Door de samenwerking met het Muzecollectief ontstaan er diverse samenspelvormen en regelmatig diverse (crossover) projecten voor leerlingen. De faciliteiten van de Muzehof laten niets te wensen over: de drumstudio’s in Zutphen en in Lochem zijn volledig ingericht met o.a. meerdere professionele drumstellen en  geluidsinstallaties. Het bandlokaal is van alle apparatuur voorzien die nodig is om direct aan de slag te kunnen. Optredens van bands en leerlingen vinden o.a. plaats in de professionele GMB theaterzaal en Hanzehof podia maar ook podia buitenshuis.